Obala M. Tita 16, 52440 POREČ, Croatia
+385 52 451 200 | booking@adriatic-lines.com
Pula

ISTARSKI KLASICI

FavoriteLoadingDodaj u favorite

Istarski klasici – Umjetnost, kultura i povijest
cjelodnevni izlet

Istra, najveći hrvatski poluotok, privući će vas ne samo zbog svoje obale, ali i zbog svoje lijepe i raznolike unutrašnjosti.

Naša prva stanica je Pula, glavni grad u Istri, sa svojim brojnim znamenitostima, uključujući i vrlo poznati povijesni Amfiteatar, šesti po veličini u svijetu. Augustov hram, stare gradske zidine, Golden Gate i mnogi drugi spomenici građeni u Rimskom Carstvu dokazati da je Pula bila važno središte tog područja.

Zatim slijedi razgledavanje slikovitog grada Vodnjana. Biti ćete iznenađeni mnoštvom  zgrada iz različitih razdoblja: gotike, renesanse i baroka. Posjetiti ćemo poznatu crkva svetog Vlaha koja ima relikvije.

Nakon Vodnjana ćemo posjetiti Limski kanal – jedan od najljepših istarskih zaljeva. To je dio 35 km duge Limskog doline, i proteže gotovo sve do grada Pazina u središtu Istre. Tu ćemo uživati ​​u domaćim specijalitetima na našoj kratkoj pauzi za ručak. Nakon toga ćemo se ukrcati na brod i pogledati čarolije Limskog kanala.

Slijedi Rovinj, jedan od najromantičnijih mjesta na Mediteranu! Osjetite čari grada u njegovim uskim srednjovjekovnim uličicama i trgovima, još i danas nedirnutim modernim urbanizmom. Grad Rovinj pravo je odredište svih koji traže davno zaboravljenu atmosferu vremena koje su zauvijek prošla.

ITINERAR*:

Polazak iz hotela prema planu

08:00 – Polazak iz Poreča
09:00 – Dolazak u Pulu. Razgledavanje
11:00 – Slobodno vrijeme
12:00 – Polazak iz Pule
12:20 – Dolazak u Vodnjan
12:50 – Polazak iz Vodnjana
13:40 – Dolazak u Lim. Ručak
14:40 – ukrcaj na brod
15:40 – Odlazak, autobusom.
16:00 – Dolazak u Rovinj, razgledavanje
17:00 – Polazak iz Rovinja
18: 00- Dolazak u Poreč

 

Transfer, vodič, ulaznice za Arenu, ručak i panorama brodom uključeno u cijenu.

*Intinerar je informativnog karaktera i podložan je promjenama  • GalerijaGalerijaGalerija
  • GalerijaGalerijaGalerija
  • GalerijaGalerijaGalerija